Reportage

Neda hittar du inspelningar, filmer, webbinarier, artiklar, rapporter, intervjuer mm gällande klimatriskanalyser och Skaye. Återkom till denna sida då och då för att hålla dig uppdaterad.

Ny tjänst - Vattentjänstplaner

Efter lagförändringen i Lag (2006:412) om allmänna vattentjänster  som infördes vid årsskiftet ställs det krav på VA-huvudmannen att ta fram Vattentjänstplaner.

Skaye lanserar nu en ny analystjänst som är skräddarsydd för att klara det nya tillägget gällande skyfall i Lag om allmänna vattentjänster 6 b §.

Läs mer här

Förnyelseplaner

Vi är i framkant med att hjälpa kommuner/VA-huvudmän att göra framtidens förnyelseplaner. I vårt erbjudande ingår följande analyser i Skaye:

✔ Konditionsrisköversyn med metod från Svenskt vattens P116
✔ Kapacitetsbristöversyn med P110 och nyckeltal från VA SYD/Malmö skyfall 2014
✔ Plan för kommande investeringsbehov
✔ Lista på ledningssträckor med akut behov av åtgärd

Lär dig mer här

Skaye introduktion & demo

Teamet bakom Skaye berättar resultat kopplat till klimatrisker som levereras inom Skayes tjänsteutbud. Metoderna presenteras och publiken ges möjlighet att få lära sig mer om själva analyserna. Därtill kommer några smakprov att visualiseras i en GIS-miljö för att tydliggöra hur analyser i Skaye kan presenteras på ett pedagogiskt sätt.

Fyll i formuläret nedan så tar vi dig vidare till webbinariet, mycket nöje.

Jag vill se Skaye demo


Proaktiva klimatriskanalyser

Den unika analystjänsten och konceptet Skaye presenteras av Nicholas South, Tyréns. Alexia Lundberg, VA-strateg i Ystad kommun, berättar hur de använt Skaye gällande sin skyfallsplan. Arbetet omfattar bl.a skyfallsrisk för byggnader och sårbarhetsanalys av samhällsviktiga funktioner.

Fyll i formuläret nedan så tar vi dig vidare till webbinariet, mycket nöje.